Geçen ayki sayfa görüntüleme sayısı

30 Haziran 2009 Salı

eveeeeeeeeeeeeeeeettt..bu akşam 12 saat sürecek samsun maratonu başlıyor...düktüğümüz alınterlerii meyvvesini verdi ve 4 aylık samsun seyahati kazandık:p......allah bee..evimi özlemişimm..arkadaşlarımı özlemişim..dört aydır evimden ayrı olmanın ezikliğini yaşıyordum......ollley molley fealn filan....şükürler olsun..............işin en çok koyan yanı sazımı teyzeme bırakmamdı..:(





ve bunun üzerine......
"işte gidiyorum çeşmi siyahımm"gider.. yok ya bu acı oldu...ımmmmmm ne gider...edip ten bekle bizi istanbul çalsın bari..çalsın sazlar oynasın kı(rgı)zlar..............:)

28 Haziran 2009 Pazar

hayvan olsaydım..


kuş olmak isterim..
en güzelinden en beyazından...
atılan simitlerle doymaktansa denizlere dalıp hamsiler tutmak,tutuğum hamsiyi ızgara yapmak isterim.
uçmak,uçmak,süzülmek gökyüzünde..kimseye bağlı olmadan..sonu düşünmeden...ne demiş şeyh şamil:"sonunu düşünen kahraman olamaz"....bu klasik kurtlar vadisi repliğidir ama kimse bunu onun söylediğini bilmez..nasıl ki adalet mülkün temelidir hz.ömer in sözü olduğunu bilmedikleri gibi.
yazı yine boyutunu aştı zannımca...özgürlük de bu değil midir zaten?

çirkin kral mı?çirkin görmemişsiniz..





sırf izlemek için izlediğim filmlerden biri..aslıda pişman olmadım.bilmiyorum küçükken yılmaz güney filmi izledim mi ama geçen yıl bu filmi izlerken hep o gözle baktım olaya...hep bir sanat yakalamaya çalıştım..ama hayal kırıklığına da uğrmamadım değil...anadolu da kült filmlerinin piri diye kabul edilen yılmaz güney izlemeden olamaz diye içimden geçirirken,kızlar hadi film izleyelim dedi..onca popüler kültürün bizlere armağanı olan film varken benim cebr kullanmam sayesinde bun u izledik..tabi be sona doğru sızmışım ama olsun..filmin sonu da mutlu son değil zaten fiyasko..sonradan öğrendiğim kadarıyla...


bu arada filmi izlereken..başımızdan enteresan bir olay geçti..biz herzamanki oburluğumuzla 10 lu halleye elimizi uzattığımızda içinde sadece iki tane kalmış olduğunu gördük..2 halley 3kız..böyle klasik zeka soruları vardır yaa hani...adaletli bir paylaşım nasıl olur diye...el-cevap:hepsi benüüm:)aramızdan biri kendi hakkından feragat edip ben istemem dedi ama onun içinde kopan fırtınaları bir ben bir de allah bilir.neyse kardeş kanı dökülemsin diye olaya el attım..üç parça kağıttan birine bir nokta koydum.kim onu alırsa 1 halley yiyecek..diğer boş kağıtları alanlar da 1 halleyi bölüşecekler...sonuç felaketti..istemem diyen kız içinden feryad ü figan etmiş olacak ki 1 halleyi kazandı..biz de bölüştük amma bu vakıada bir şey ters gitti deyüp filme devam ettik..zaten filmde de hiç bir şey yolunda gitmiyor..
çirkin kral meselesine gelince böyle bir şey diyenler halt etmiştir abicim.bakınız sağdaki fotoya.amerikan başkanları halt etmiştir yanında.hulasa büyük adamdın yılmaz abi...toprağın bol olsun..

o benim dünyam!

ahh mona rosa..siyah güller ak güller..zaman deyince hep bir ah çekip mona rosa diyesim gelir.nedense.iyi ki sezai karakoç yazmış valla yoksa ahh ile vahh ile ömrümüz geçecekti..
galatasaraylı değilim..ama itiraf ediyorum ömrümün bir döneminde galatasaraylı olmuşluğum vardır..ne zaman sesleri kulaklarımda yankılanıyor gibi...ya da bunamaya başladım..neyse...daha dün gibi hatırlıyorum..ilkokuldaydım..galatasaray uefa kupasını mario jardel in golüyle almıştı...o günden sonra ben de galatasaraylı oldum işte..ama bir şeyler tersti bu hikayede jardel hem evli hem de çocukluydu..tabi bunları o zman düşündüm mü bilmiyorum ama eşi karen le olan bir fotoğrafında karen in yüzünü karaladığımı hatırlıyorum:)ne kadar kötüyüm...zaman geçti ben tam jardeli unuttum bu sefer de ekin denen bir şarkıcının klibinde oynadı..aman allahım bu ne sosyallik ne sevimlilik derkeeeeeeeeeeeeen bu günlere geldik işte...şimdi ne süper mario kaldı ne mario jardel...her şey düm tek tekk...

ve tabiki trabzonsporluyum..neden mi?eee ben tutmazsam kim tutacak toprağımın takımını...her ne kadar bir futbolcusunun adını da bilmesem de...baba takımı işte ne yaparsın..

yaa bu harika şey bana mustafa sandal ın "bu kız beni görmeli" şarkısını hatırlatıyor...bu kız beni görsün bana kazak örtün artık benim olsun ya hu!
istiyom seni, istiyom seni..
babamın idda ettiği gibi hiç aç gözlü bir insan değilim..tamam mı...istiyom seni...
ayy aklıma şimdi de eski bir türk film repliği geldi..
hani zengin veledi, fakir veledin eşşeğine göz koyar bilahere darb ı mesel olan şu sözleri söyler:benim olacak fıstık...:)

ı love you leon


hayat her zaman mı zordur,yoksa küçükken mi?
leon'u yıllar önce izlemiştim de tekrar edeyim dedim..
hani bazı kitaplar vardır,şiirler vardır, bazı anlar vardır..
ara sıra grip gibi nüks etsin..işte öyle bir şey...
bu arada olaya bir eleştirmen edasıyla bakınca luc besson ne harikabir yaratıkmış yaa...zaten jet li nin de bir filmini yönetmişti..iyiymiş bayağı..tuttum oni:)
filmde ne kadar sevgiden yana aç olmuşuz onu anladım..
anladım da para etmiyor ...
neyse damar konulara girmeyelim..
sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz..
ı love you leon bin kere yüz kere..ne de olsana yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz...

25 Haziran 2009 Perşembe

azmin zaferi mi?göreceğiz..


gece 02.53..ve uyumamakta karalıyım valla..zatenn yatsam da gözüme uyku girmez ki..

yarınkii sınav için şiddetle hazırlanmam lazımm..bu arada bir ara verdim.kenidmi nedense burda buldum..aslında nedeni var..çünkü etrafta konuşacak kimse yok.canım sıkıldı biraz..

ya bu sınav kadar beni kasan bir şey daha olmadı..

ama kabahat bende..

çalışsana ya...eşşek kafa..

hep sınavlardan sonra çalışacağım diyorum..bal gibi bir program hazırlıyorum..uyan yokk..

sınavar bittikten sonra izleyeceğim filmler hazır..onları atlamam ama derse gelincee lanet olsun ya benden adam felan olmaz..

kendimden nefret ediyorum..

şu an kendimi köşeye sıkışmış jerry edasında bir fare gibi görüyorum.

ben şunu anladım kii dinde anlayışşsız bir insanım..niye mı bunu söyledim..

fıkıh dinde anlayışlı olmak demek de ondan..

ve ben fıkıhı hiç sevmiyorum ya..

bi türlü sevdiremedi bana kendini..

ve şu an bu saatte hiç yapmadığım birşeyi yapıyorum...bakalım sabahlayabilecek miyim..bunu en kısa zaman içinde yazarım:)

oyyh...

çalış çalış...bıktım yaw..güzelim deniz havasında kitap başında durmaktan kamburum çıktı anasını satim.

bakalım işe yarayacak mı yaa..

allahım sen gör bu mübarek kandil akşamı şu garip kulunu...böyylee en güzelinden bir anlayış nasip et hatta ladün ilmi versen süper olurdu bana...ne olurrrr..allahımm...


of yaa..acınacak bir haldeyimm..neyse..lutfun da hoş kahrında hoş demişş..

ama bu derse gelince hoşt diyesim geliyo ..haşaa

21 Haziran 2009 Pazar

entel,dantel olmak


evet,bizim son muhabbet tam da bunun üstünde..neden acaba birileri bizden hiç bişeyleri fazla olmamalarına rağmen nasıl daha öndeler..nasıl başarılılar..
tabi doğal olarak ben bunları izleyici pozisyondayım.
bundan da hiç memnun değilim...
bu nu ya huu!
hatta kendimce salak salak espiriler de yapmıyor değilim..büyüyünce ne olacaksın sorusuna entel olacam diye cevap vermek isterdim...
yaa hakket acaba nasıl olunur,ne yemek lazım ne giymek lazım..
ya da bişey lazım mı acep..
yoksa ben mi kendimi kasıyorum yaaa..ya hakket ben böyle şeyleri kafaya takmayan biriyim..ahh şu arkadaşlar yok mu nasıl da etkiliyorlar insanları..daha düne kadar entel olacam diye bir kaygım yokken bu gün çalışmam gerekne beş sınav olduğu halde bu problem kafamı ağaçkakan gibi kemiriyor..aslında kendimin de kendi çapımda entel olmadığını düşünmüyor değilim..
valla hele istanbuldan samsun otogarına gidince oranın burnumda hissettirdiği köy havasını bizimkilerle payaşmakta üstüme yoktur..
allahım istanbul da okuyorum ya kendimi picasso felan zannediyorum..halbuki hiç alakası yok..ben daha işte gidiyorum çeşmi sihayımı bile çalamayan ama bunun için de bir efor sarfetmeyen...aman be hayırlısı deyip herşeyin içinden çıkmak için binlerce bahane bulan umarsız insanın teki oldum sanırım..
haa bundan çok da şikayetçi değilim.bu bana çok barışcıl,munis bir insan olup yubus emre yolunda yürüyorum...
bazen de bunun doğru olmadığını düşünüyorum ..bunu düşünürken de amannnnnn beeeeeee sen mi kurtaracan dünyayı asiiii salla yaa...ne de olsa biz rüzgarda bir yaprak misali savrulup uçanlardanız deyip cebri tavrımı ortaya koyuyorum..
ahh bu söylediklerimi maturidi duysaydı kemikleri sızlardı..allahtan duyamıyor.
peki ne yaptım..
üşenmedim google a en iyi yazar,yönetmen,kitap felan yazdım.kafamda bir taslakvari bir şey oluşturdum..en azından girişi yaptım sayılır..babam hem bir işe başlamak onu bitirmenin yarsı derdi..galiba pek de mein değilim onun böyle bişey dediğinden ama herneyse bir atamız demiştir..hepimiz adem değilmiyiz..
neyse şunu anladım ki...okunacak çok kitap,izlenecek çok film,gidilecek çok yer var.imkansız mı hayır tabi ki de...benim lugatta böyle bir kelime yoktur taa ki muamelat sınavına girinceye kadar..her neyse..ay ben çok sevdim yazmayı..:)

20 Haziran 2009 Cumartesi

o da beni seviyor


...........merak ettim

...........izledim.

........iyiydi

..................klasik türk filmi işte

.............ama her gencin yaşadığı duygular

................filmin yönetmenini merak ettim



.................Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden (Nedem Nedem Geceden)Şavkı Vurmuş Pencereden Bacadan (Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş) Uykusuz Mu Kaldın Dünkü Geceden (Nedem Nedem Geceden)Uyan Uyan Yar Sinene Sar Beni Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Nasıl Edem Ben Dağlar Haramı Açma Yaramı Perişanım Ben Yüce Dağ Başından Aşırdın Beni (Nedem Nedem Yar Beni)Tükenmez Derdlere Düşürdün Beni (Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş) Madem Soysuz Bende Göynün Yoğudu (Nedem Nedem Yoğudu)Niye Doğru Yoldan Şaşırdın Beni Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Nasıl Edem Ben Dağlar Haramı Açma Yaramı Perişanım Ben Aşağıdan Gelir Eli Boş Değil (Nedem Nedem Boş Değil)Söylerim Söylemez Gönlüm Hoş Değil (Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş) Bir Güzeli Bir Çirkine Vermişler (Nedem Nedem Vermişler)Baş Yastığı Kendisine Eş Değil Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Nasıl Edem Ben Dağlar Haramı Açma Yaramı Perişanım Ben




............türküsü getirdi beni buralara..


.....................ama bu sayede yeni bir yönetmen keşfetmiş oldum ve de malatya yı da merak etmiyor değilim.