Geçen ayki sayfa görüntüleme sayısı

29 Nisan 2011 Cuma

h.b.ö.-2-nasipse olur mantığı mantıksızdır.

bugün 11lere öyle bir gaz verdim ki, bu gazla üniversiteyi kazanırlar inş. kazanamazlarsa zaten yüzlerine tüküreceğim. onlara baktığımda kendi küçüklüğümü görüyorum da, ne çalışıyordum be o zamanlar. ölesiye çalışıyordum. uyumamak için 3-5 kahve içtiğimi ve sabah ezanına kadar test çözüp, namazı kılıp yattığımı hala dün gibi hatırlıyorum. nasipse olur demedim hiç bir zaman. çalıştım, dua ettim sonra nasipse olur dedim.ta ki üniversiteye kadar. üniversitede bende herşeyi son güne bırakma adeti peyda oldu. kpss ye bile son gün çalıştım. ama şunu yine asla demedim: "nasipse olur". aldığım her kötü puanı hak ederek aldım. zaten babam hala şoklarda. ona kalsa bırak öğretmen olmayı, ben nasıl okulu bitirmişim. bu da bi yetenek olsa gerek:)



işin kilitlendiği nokta ise ölüm. zaten ölüm işin içine girdi mi bu yazdıklarımın, çizdiklerimin, harflerin, kalplerin,nefretlerin pek bir anlamı kalmıyor. dün ders esnasında camın önünden geçen helikopter tüylerimi diken diken etti. çocuklara çaktırmamaya çalışsam da o helikopterin keşif için oralarda dolandığını biliyorum. ölüm bizi her an yokluyor. korkacak bir şey yok.ama dünyada istemeyeceğim şeylerden biri de terör saldırısına kurban gitmek.. daha güzel bir biçimde ölmek isterim.hani insanlar yaşadıkları gibi ölürler ya. o sözü haklı çıkarmak isterim ya da güzel bir ölümüm olsun ki o söze kurban olayım.

28 Nisan 2011 Perşembe

hayatın bana öğrettikleri-1-duygular en büyük zafiyetlerdir.

"rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı."duha suresi,3





yanlış kararlar almamalıyım, alıyorsam, olmaması gereken bir şey oluyorsa bende bi eksiklik vardır. evet, "ben insanım. hatasız kul olmaz " gibi sözler beni pek tatmin etmiyor, bana yetmiyor. ben hata etmemeliyim. hata ettikçe maneviyatım azalıyor, inancım azalıyor, basit geliyor her şey. allah'ın beni sevmediğini düşünüyorum yanlış da olsa.






aslında insanoğlu akıllı olup, duygusuz olsa o kadar daha masum ve dindar olur. duygular insanı batırıyor, yüceltmiyor. kendi duygularımla savaşsam da içimdeki freudyen ses: "bi gün bunlar senden intikamını alacak"diye beni korkutuyor. korkmuyor değilim. ama şimdilik en güzeli bu.

26 Nisan 2011 Salı

mutluluk


“İnsan kendi mutlu olma imkanını görebilmeli.

Mutluluksa filmlerin, romanların içinde değil, yaşadığımız basit hayatın içindedir.

Ve önemli olan yaşanılan "an"dır.

Onu ibadet, sabır, anlayış, tevazu ve merhamet ile anlamlı hale getirmek mutluluğun ta kendisidir.”


zarifoğlu



http://fizy.com/#s/1ahg9g

bir tatlı huzur almaya geldim istanbuldan-dan-dan!!


insanoğlu kuş misali, bir orada bir burada.. iki saat önce neredeydim şimdi neredeyim. bu hafta çok özeldi. dolu dolu geçti..

mehmet ali hocanın dersinde arap dünyasından bahsedip, zahide tüh gidemeden savaş patlak verdi deyince;onlara bir cesur yürek lazım dedim.kii cesur yürek filminden açıldı konu. bizim hoca oradayken çekildi o film..sonra bu muhabbetin üstüne osman iskoç eteğinin kendisine çok sempatik geldiğini söyleyince, herkes ona dönüp bön bön baktı tabi. hatta kendisinin de eteği varmış. allahım!! sana geliyorum:))

ali hocanın dersine millet hazırlıklı geldi. bu sefer sigara değil, puro içtiler.. ben tabi olaya anında müdahale edip polisi arayacağım, dekanı çağıracağım diye blöf yaptım. hatta benim ciğerlerim daha pıtırcık dediysem de işe yaramadı. ali hocanın yeni kitabı çıktı. onu gördüğüm iki gün boyunca bana kitap satmaya çalıştı:p yok böyle bi şey yaa..

aynalı kahve-beylerbeyi...

uçakta gelirken yanımdaki adamla bi muhabbete tutuşmuşuz anlamadım gitti. bazen böyle oluyor. konuşmak istediğimde biri beni durdursun yoksa kimse önümü alamaz. yine o günlerimden birindeydim galiba.. adam tuncelili, alevi ve solcu çıktı. bunların üçü üzerinde bir saatlik yolculuk esnasında konuştuk da konuştuk. zorla bana telefon numarasını verdi, tunceliye davet etti. ya nasip..

24 Nisan 2011 Pazar

" Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşayamaz. "

bu filmi yüzyıllar önce izlediğimi hatırlıyorum. ayrıntıları hatırlamak için üşenmedim 3 saatimi yine buna verdim. film bizim gibi esaret görmemiş türk milleti için ne ifade eder bilemiyorum ama bazıları için çok şey ifade edebilir.. filmdeki her şey üzerinde saatlerce konuşulabilir: namus, vatan, şeref, özgürlük, ihanet vs. ama şu bir gerçektir ki aşık olmayan adamdan bi bok olmaz!

23 Nisan 2011 Cumartesi


Yüreğimdeki ateş Söndü artık Gözyaşlarımda Bir grev var Yeni bir sevdaya hazırlandı gönlüm, Bu zamanlar kalbimde, Tadilat var… 20/Temmuz/1998 birhan keskin

Funda Arar - Sen Ve Ben 2011 Orjinal Yeni Video Klip HQ